Погрижете се за бижутата си, за да запазят блясъка си!

Кутия за бижута с обеци и гривни

Бижутата са най-добрият и универсален аксесоар за всяка една жена. Те са прекрасен подарък, страхотен начин да се поглезите и идеалното средство да сложите един финален щрих на облеклото си. Има хора, които нямат навика да носят бижута, защото не им е удобно или не им харесва. Но ако сте от тези, които всеки ден внасят нещо ново във визията си, независимо дали с гривни, обеци или колиета, то със сигурност трябва да се запознаете със съветите на специалистите!

Бижутата са ефирни и изящни елементи от нашата визия и точно това ги прави лесно чупливи, цапат се лесно, драскат се, заплитат се и какво ли още не. Разбира се, не може да им треперим като писани яйца през цялото време, но има няколко неща, към които е добре да се придържате.

Какво да правим, за да запазим блясъка на бижутата?

Има редица неща, които дамите днес правят без да се замислят, като по този начин излагат бижутата си на вредни влияния. На първо място е важно да не спите с тях! Освен, че това може да ви създаде дискомфорт, бижутата могат да се деформират изключително лесно, докато спите. Ще скъсате верижка, или ще изкривите пръстен, или пък ще загубите щифт на обеца… Просто не си заслужава разочарованието.

Като цяло, просто свикнете да сваляте бижутата си. Когато сте на почивка на море или пък отидете на басейн, не влизайте във водата с тях. Съдържанието на хлор и сол уврежда металите, избелва цветовете и нарушава структурата на полускъпоценните камъни.

 

Когато извършвате физическа дейност, също сваляйте бижутата си. При спорт ще ви пречат на свободата на движение, а ако миете и чистите, препаратите ще увреждат структурата им.

Какво да НЕ правим, за да не увредим бижутата си?

Не позволявайте на каквато и да е козметика да попада в контакт с бижутата ви. Знаем, че това е трудно, но слагайте пръстените и гривните си, след като вече кремът за ръце е попил. Когато слагате лак на косата си, не носете обици, сложете ги после. Същото важи и за парфюмите.

Един лесен трик
Навиците са трудно за преодоляване нещо, а вие сигурно сте свикнали да слагате бижутата си в определен момент от своята подготовка. И все пак, оставете бижутата си в кутия, всички на едно място, добре изложени и поставете кутията на място в стаята си, през което минавате последно, когато се оправяте и сте готови да излезете. Така няма да ви бодат очите и все пак ще минавате покрай тях, когато сте напълно готови.

Освен това, ако искате бижутата ви да не губят цвета и блясъка си, избягвайте да ги излагате на екстремни температури и постоянна слънчева светлина. За да не се драскат, дръжте ги в кутия с меко дъно и стени. Не е нужно кутията за бижута да е кадифена отвътре, но е хубаво за гривните, пръстените и обеците ви да не се докосват до твърди повърхности. Същото важи и за почистването им – винаги използвайте мека кърпичка, която да не ги драска и в никакъв случай не използвайте абразивни средства, с надеждата да върнете блясъка им. Ще постигнете точно обратното – зацапване и надраскване.

Грижата за бижутата е грижа за външния вид!

Бижутата са изключителна и забележителна част от завършения облик на всяка дама и уверена млада жена. Не е нужно да се кичите като коледна елха, за да изпипате визията си. Бижутата са прекрасен акцент, който ще подчертае стила ви. И най-малкият акцент може значително да промени начина, по който изглеждате.

 

Затова е от изключителна важност да се грижите добре за бижутата си. Независимо дали са от метал или с мъниста и текстил, грижата за тях е грижа за цялостния ви външен вид. Ако те изглеждат добре, и вие ще изглеждате добре.

Дори най-обикновената дреха може да бъде превърната в модно изживяване, ако е подчертана от добре изглеждащ и красив аксесоар. Но за целта и аксесоарът не трябва да изглежда невзрачно, защото така и вие ще изглеждате невзрачно. Не пренебрегвайте колко е важно да поддържате добрия вид на бижутата си, дори и да са просто обикновено дрънкулки, а не произведения на изкуството. Да ги накарате да работят във ваша ползва зависи само от вас и способността ви да ги презентирате в бляскав вид!